Ratkaisut


Nortool Oy on erikoistunut alumiinimuottien ja niihin liittyvien tuotantolinjojen suunnitteluun ja valmistukseen auto- ja lämmöneristysteollisuuden tarpeisiin. Olemme alamme suurimpia Skandinaviassa ja suurin Suomessa. Osaava henkilökuntamme yhdessä modernien suunnittelumenetelmien ja työstökonekannan kanssa mahdollistavat pitkälle räätälöidyt toimitukset asiakkaillemme ympäri Eurooppaa. Noin 50-60 % liikevaihdostamme tulee tänään viennistä.

SUUNNITTELU

Sanonta ’hyvin suunniteltu on puoliksi tehty’ pitää mielestämme kohdallame hyvin paikkansa. Hyvin toteutettu suunnittelu, erilaisine prosessi- ja rakenneanalyyseineen, kykenee räätälöimään toimituksemme juuri asiakkaidemme toivomusten mukaisiksi. Hyvä suunnittelu takaa, että toimitettava laitteisto on helppokäyttöinen, turvallinen, energiataloudellinen ja ennen kaikkea tehokas tuotantoväline.

Kaikki tuotteemme suunnitellaan 3D:nä, jolloin pystymme jo suunnitteluvaiheessa simuloimaan tuotteeseen liittyviä liikkeitä ja optimoimaan tuotteen toimintaa. Tuotteet suunnitellaan joko asiakkaan toimittamien tiedostojen tai piirustusten mukaisesti.

Kaikilla projekteillamme on oma vastuullinen suunnittelija, joka toimii asiakkaan kanssa läheisessä yhteistyössä. Hän myös vastaa siitä, että projektin aikana usein ilmenevät muutostarpeet huomioidaan. Hyvin usein tuotekehitysprojektiin liittyy tuotteen prototyypin suunnittelu ja valmistus. Meillä on erinomaiset valmiudet suunnitella ja valmistaa tuotteisiin liittyvät mittatarkat prototyypit nopeasti.

Laitteistoihin liittyvä vaativakin automatiikka pystytään räätälöimään talon sisällä. Automaatiotiimillämme on mittava kokemus automaatiojärjestelmien ratkaisuista alkaen yksinkertaisista releohjatuista muoteista aina ohjelmoitavalla logiikalla ohjatusta täysautomaattisesta, räjähdysherkässä pentaaniympäristössä toimivaan tuotantolinjaan saakka. Ympäristöystävälliset tuotteemme ovat aina helppoja ja erityisesti turvallisia käyttää.

Tuotekehityksemme ammattitaitoiset ja kokeneet osaajat yhdistettynä viimeisimpään CAD-teknologiaan takaavat parhaan mahdollisen suunnitelman tuotteelle.

VALMISTUS

Valmistusprosessimme perustuu kokeneeseen ja ammattitaitoiseen henkilökuntaan, nykyaikaisiin tuotantotiloihin sekä erityisesti moderniin CNC-konekantaan. Projektihallinnan menetelmin johdettua työvälinetuotantoamme kuvaavat joustavuus, ammattitaito, luotettavuus ja korkea laatu. Ydinosaamistamme ovat alumiinin käsittely, 3D CAD/CAM ja muoviteknologian tieto-taito.

Tuotteen valmistus käynnistyy pääsääntöisesti esivalmistusosastolla, jossa ahkerat tekijämme sahaavat ja hitsaavat mittatarkat aihiot tuotteille. Suurimman osan jalostuksesta suoritamme koneistamalla. Konekantaamme kuuluu CNC-jyrsimien ja koneistuskeskuksen lisäksi kaksi suurnopeus CNC-jyrsintä, jotka viiden akselin voimin jyrsivät muodon kuin muodon isompaankin kappaleeseen (maksimimitat 4000 x 2000 x 1080 mm). Jatkuva investointimme nykyaikaisiin CNC-työstökoneisiin ja henkilökunnan koulutukseen takaavat, että suunnitellut ominaisuudet toteutuvat täydellisesti tuotteissamme – nopeasti ja tehokkaasti.

Huippumoderni CNC-teknologia kohtaa perinteisen käsityötaidon kokoonpano- ja viimeistelyosastollamme, jossa suoritettava kokoonpano on suurelta osin käsityötä. Tuotteet pintakäsittellään ja viimeistellään, jonka jälkeen suoritetaan perusteellinen testaus ja koeajo. Kaikki valmistamamme muotit mitataan 3D-mittalaitteella ja mittauspöytäkirjat toimitetaan tuotteen mukana osoituksena tuotteen vaatimustenmukaisuudesta.

Suoritamme kokonaisten tuotantolinjojen koeajon tehtaallamme ja asiakkaalla on mahdollisuus valvoa sitä. Hyväksytyn koeajon jälkeen tuote toimitetaan asiakkaalle. Asennus, käynnistys, kattava käyttöohjeistus ja dokumentointi sekä käyttäjien koulutus ovat luonnollisesti osa pakettiamme.