Muoviteollisuuden koneet


Edustamme Suomessa ja Baltian maissa Cannonin tuoteperheen lisäksi Mannin puristimia, Belottin CNC-viimeistelykoneita sekä Liquid Controlin annostuskoneita.

Cannonin tuoteperheeseen kuuluvat:
– Afros polyuretaanin annostuskoneet ja vaahdotuslinjat
– Crios vaahdotuslinjat jääkaappiteollisuudelle
– Cannonsolution’in vaahdotuslinjat ja puristimet autoteollisuudelle
– CannonForma lämpömuovauskoneet jääkaappi- ja autoteollisuudelle
– TCS puristimet
– Tecnoksen puristin- ja laitesovellukset autoteollisuudelle
– Vikingin erityyppiset vaahdotuslinjat vaahtomuoviteollisuudelle

Afros: A- ja HE-koneet
Cannon Afros on maailman johtavia polyuretaanin annostuskoneiden valmistaja ja kehittäjä. Tuoteperhe koostuu sekä mäntä- ja rotaatiopumppu korkeapainekoneista että vastaavista matalapainekoneista. Tarkat annokset kahdesta aina kolmeentuhanteen grammaan sekunnissa.Korkeapainekoneet ovat saatavilla joko rotaatiopumpuilla (A-koneet) tai mäntäpumpuilla (HE-koneet). Korkeapainekoneiden annoskoko vaihtelee välillä 10-750 kg/min.

Afros: b- ja C-koneet
Kustannustehokkaat matalapainekoneet soveltuvat hyvin prosesseihin, joissa tuotantomäärät ovat pienemmät. Matalapainekoneita on kahta eri sarjaa nk. Cannon b ja Cannon C koneet. Annosten koko vaihtelee välillä 2-500 kg/min. Käyttökohteita ovat mm. erityyppisten tiivisteiden valmistus sekä autojen erillaiset suodattimet.

Afros: erikoiskoneet
Näiden vakioratkaisujen lisäksi Cannonilla on koneita myös moneen erityistarpeeseen. Tästä hyvä esimerkki on Cannon AP 10, joka on pieni kompakti korkeapainekone, joka soveltuu erityisen hyvin pienten, alhaisen tiheyden omaavien tuotteiden valmistukseen.

Viking
Vaahtomuovien annostukseen erikoistunut Cannon perheen jäsen on Viking. Heiltä löytyvät ratkaisut niin jatkuvien vaahtomuovilinjojen (Maxfoam tuoteperhe) kuin epäjatkuvienkin (Blockmatic tuoteperhe) toteutukseen.

Liquid Control
Epoksien ja hartsien sekä muiden kaksikomponentti materiaalien annostukseen ja prosessointiin tarjoamme teille Liquid Control Limitedin tuotteita ja palveluita. Liquid Control on erikoistunut sähkö- ja mikropiirien eristys- ja kapselointiprosesseihin, joissa tarvitaan erittäin pieniä ja tarkkoja annoksia. Muita erityisaloja ovat erityyppiset tiivistesovellukset, kaksikomponenttiliitokset sekä pinnoitukset.

Manni
Edustamamme Manni-puristimet ovat suunniteltu erityisesti PUR-lämmönerityspaneelien ja -ovien valmistukseen. Tarjolla on erityyppisiä puristimia, 2+2-puristin, monivälipuristin (max. 8 väliä) sekä saranoituja, kirjatyppisiä puristimia. Tuotteina mm. rakennus- ja kylmähuone-elementtejä.

TCS
Cannon TCS:n tuotteita ovat muovauspuristimet kuumakovetteisille, muille kestomuoveille ja polyuretaaneille sekä painevalupuristimet erityisesti alumiinille ja muille keveille metalliseoksille. Polifiber puristimet ovat suunniteltu erityisesti auto- ja rakennusteollisuuden tarpeisiin. Niillä valmistetaan mm. erilaisia autojen sisä- ja ulkopaneeleja sekä erilaisia sähkökoteloja ja -rasioita. Muottien testaukseen on kehitetty Finix-tuoteperhe, millä muottipilkuttamisen avulla selvitetään muotin muotopoikkeamat.

TCS: Polifiber
TCS Polifiber puristimet on suunniteltu erityisesti auto- ja rakennusteollisuuden tarpeisiin. Niitä käytetään esimerkiksi auton erilaisten sisä- ja ulkopaneelien kuten myös erilaisten sähkökoteloiden ja kansien valmistamiseen.

TCS: Finix
Finix tuoteryhmä on kehitetty muottien testausta varten. Ne käyttävät ”mould spotting” -tekniikkaa muotissa esiintyvien vaihteluiden korjaamiseen. Puristusvoima 3 – 5 tonnia, tasaista ja turvallista.

Cannonsolutions
Cannonin tuotantolinjoilla valmistetaan tuotteita erityisesti autoteollisuuden tarpeisiin kuten sisäpaneeleita, ohjauspyöriä ja istuintyynyjä. Linjat voivat olla kääntöpöytä- tai karusellityyppisiä linjoja, riippuen käytössä olevasta tilasta ja muodosta. Näissä linjoissa useat muottivaunut ovat asetettu joko pyöriville pöydille tai karuselleihin. Tämä on tila- ja tuotantotehokas tapa valmistaa suuria sarjoja.

Tecnos
Toinen autoteollisuuden tarpeisiin erikoistunut Cannon-yksikkö on Tecnos. Auton istuintyynyt, äänieristysmatot sekä sisäpaneelit ovat lopputuotteita, joihin Tecnos on kehittänyt toimivia ja tehokkaita tuotantoratkaisuja.

CannonForma
Cannon Shelleyn lämpömuovauskoneet takaavat korkean tuoton sekä laadun. Lopputuotteita ovat mm. jääkaappit, autojen erilaiset sisustuspaneelit, kylpyhuonekalusteet, ulko-ovien kuoret ja matkalaukut.

Belotti
Belotti edustaa perinteisempää CNC-tekniikkaan perustuvaa muovin, komposiittien, puun ja alumiinin viimeistelyä. Belottilla löytyy useita malleja: kolme- ja viisiakselisia CNC-koneita, mm. FLA- ja MKN-mallisarjat sekä Eureka- ja CPT-mallistot.