Alumiinimuotit


Toimitamme korkealaatuisia ja mittatarkkoja alumiinimuotteja käytettäväksi PUR-vaahdotuksessa, komposiittituotteiden muovauksessa, tyhjiö- ja lämpömuovauksessa sekä reaktioruiskuvalussa (RIM).

Nortool on merkittävin alumiinimuottien valmistaja autoteollisuuden alihankkijoille Pohjoismaissa. Toimitamme korkealaatuisia ja mittatarkkoja alumiinimuotteja autojen kumimattojen, äänieristysmattojen, muotopuristettujen sisustusmattojen, instrumenttipaneelien ja istuintyynyjen valmistukseen.

Alumiinimuottejamme käytetään tyypillisesti erilaisten paketti-, kuorma- ja maastoautojen äänieristysmattojen valmistuksessa. Maton erinomainen sopivuus auton hyttiin on ratkaisevan tärkeää kun haetaan erinomaista ääneneristyskykyä. Nortool on erikoistunut suurten alumiinimuottien suunnitteluun ja valmistukseen, muoteillamme valmistetut matot sopivat, takuulla.

Tyhjiö ja lämpömuovausmuotit
Tyypillisiä tuotteita tälle valmistusmenetelmälle ovat erilaiset muotoon muovatut autojen sisustusmatot. Menetelmässä esilämmitetty matto muovataan muotoillulla keernalla lämpötilasäädettyyn muottiin, jolloin matto saa halutun muotonsa.

Reaktioruiskuvalumuotit (RIM)
Vaadittuja muottiominaisuuksia lyhyen jaksoajan saavuttamiseksi tälle valmistusprosessille ovat tarkka lämpötilansäätö sekä tasainen lämmönsiirto. Tavallisia lopputuotteita ovat kuorma-auton matot, joissa on käytetty raskaalla lisä-aineilla täytettyä polyuretaania.

Vaahdotusmuotit
Vaahdottamalla äänieristysmattojen taustat polyuretaanilla saadaan aikaan tiivis, hyvin auton pohjaan istuva ja näin myös hyvin ääntä ja lämpöä eristävä rakenne.

Lämpömuovausmuotit
Hallitsemme vaativienkin muotojen muovausmuotit, oli kyseessä pieni kannettava viileälaukku tai iso jääkaappi-pakastin. Kokeneet suunnittelijamme yhdessä viimeisintä teknologiaa edustavien 3D suunnitteluohjelmien kanssa takaavat sen, että haluamanne tuotemuodot ja toimivuus toistuvat muoteissamme ja näin myös lopputuotteessanne. Muottejamme käytetään mm. erilaisten jääkaappien ja pakastimien sekä niiden ovien sisäkuoriin.

Vaahdotusmuotit
Tarkasti mitoissaan oleva ja pysyvä vaahdotusmuotti on ratkaisevan tärkeää kun
halutaan laadukkaita lopputuotteita ja maksimoida tuotantoa. Muottimme ovat
tarkasti suunnitellut ja yhtä tarkasti valmistetut.

Tyhjiö ja lämpömuovausmuotit
Instrumenttipaneelien, oviverhoilun, hansikaslokeroiden ja muiden sisustuspaneelien pintakerrokset ovat tyypillisiä lämpömuovausprosessin tuotteita.

Tyhjiö ja lämpömuovausmuotit
Reaktioruiskuvalu on tyypillisin valmistusmenetelmä kun käytetty polyuretaani raaka-aine on ponne-aineeton. Tyyppilisiä tuotteita ovat mm. erilaiset auton koriosat kuten konepellit, puskurit ja erilaiset spoilerit.

Vaahdotusmuotit
Tyypillisiä ’cold cure’-prosessin tuotteita ovat istuintyynyt henkilö- ja kuorma-autoihin. Kovaa taustavaahdotusta käytetään erilaisten sisustuspaneelien kuten instrumentti- ja ovipaneelien valmistuksessa. Näiden tuotteiden kohdalla alhainen paino ja riittävä jäykkyys ovat vaadittuja ominaisuuksia.

Tarkastusjigit
Valmistamillamme tarkastusjigeillä asiakkaamme varmistavat valmistamiensa kappaleiden muodot, mitat sekä erilaisten läpivientien oikean kohdistuksen.


Tarkistusjigit
Valmistamillamme tarkastusjigeillä asiakkaamme varmistavat valmistamiensa mattojen muodot, mitat sekä erilaisten läpivientien oikean kohdistuksen.